Beter een goede collega dan een verre vriend, of niet? Rianne van der Weg (21) en Petra van Hoving (37) combineren het gewoon! Deze dames van lijn vijf werken al jaren samen. En daar zijn ze maar wat trots op.

Rianne begon op haar zeventiende bij ons, toen zij een tussenjaar had. Ze vroeg haar collega Petra niet veel later of het ook niet iets voor haar was om bij lijn 5 te staan. En dat was het! “Wij zijn nu zelfs zó twee handen op één buik, dat een collega ons allebei een plamuurmes gaf,” vertelt Petra. “Op de ene stond Jut en de andere Jul,” vult Rianne aan.  

Het typeert de dames.  
 
Nog zo’n ding. “Toen wij de werkschoenen aan moesten, was dat voor ons beide wel wennen. Een collega zei: het is hier geen modeshow dames”, vertellen Rianne en Petra. “Dat was wel heel grappig en hij had natuurlijk ook gelijk”.  

Aan het werk met Petra en Rianne 

Chocolateur/Machinebediende, wat houdt dat nou eigenlijk in? Petra: “Je bedient de machine die de chocolade op de koekjes legt, kijkt naar de temperatuur van de ovens en weegt om het halfuur om te zien of de koekjes op gewicht zijn.” Hiervoor moet je wel een vroege vogel zijn, want de dames beginnen soms al om 5 uur aan hun werkdag. Dan stellen ze de machines af op temperatuur. 

Als de machines warm genoeg zijn en de koekjes op de band liggen, is er ruimte voor een stukje evaluatie. Petra: “Je denkt; die machine hebben we maar mooi bediend!”.

De favorieten van de dames  

Het maken van de koekjes gaat dus als een speer, maar wat zijn eigenlijk de lievelingskoekjes van de dames van lijn 5? Petra: “Ik vind de Take Away het lekkerst. Dat is een sandwichkoekje met melkchocolade aan de binnenkant.” Rianne vindt de Shortcake juist het lekkerste. Die wordt niet meer gemaakt maar toen die hier nog geproduceerd werd, was dat haar favoriet.  

De verschillende mensen die op de werkvloer te vinden zijn, dat is volgens hen echt typisch Hellema. “We werken veel met uitzendkrachten, mensen die hier via-via terechtkomen en anderen die hier al een hele lange tijd werken. Wat ook leuk is: dat hier veel families werken.” 

Petra en Rianne na het werk  

Ook na de werkshift zijn de vrouwen heel graag samen. Bij de personeelsfeesten, maar ook privé. Toch zijn er ook momenten dat ze van elkaar gescheiden zijn. Dat is als ze thuiskomen. Rianne zoekt dan het liefst haar familie, die in de buurt woont, op of ze is lekker bezig met haar beestjes. Petra wandelt het liefst nog 10 kilometer (!) na het werk in de omgeving van haar woonplaats Damwoude. Rianne: “Dat heeft ze ook echt nodig, anders heeft ze echt in min sin”. 

Ook samenwerken met Petra en Rianne?

Nieuws & Media

Maar liefst 17 jubilarissen 40 jaar in dienst bij Hellema

In Hallum is er reden voor een feestje!…

Ontmoet Rinco, pientere productieplanner

Rinco Swart (30), houdt van puzzelen. En dat…

Ontmoet Hendrik Ernst, gepassioneerd elektromonteur

Storing? Dan is elektromonteur Hendrik Ernst Olivier (35) nooit…

Lees meer nieuws
Onze beloften
Duurzaam Van groene energie tot verpakking
One-stop shop Al je wensen uit één bakkerij
Natuurlijk Altijd de beste ingrediënten
Behoud van kwaliteit Ieder koekje doet ertoe
Veiligheid Check, check, dubbel check
Nederlands Van Hollandse bodem