Wij staan voor kwaliteit

Al onze producten worden met uiterste zorg ontwikkeld, gebakken en verpakt volgens de geldende EU wet- en regelgeving.  Onze koekjes, bars en bites bevatten zoveel mogelijk natuurlijke kleur-, geur- en smaakstoffen en worden zo duurzaam mogelijk verpakt.  

Hellema is in het bezit van diverse keurmerken, zowel op het gebied van inkoop als waarborging van de voedselveiligheid.   

Kwaliteitscertificaten 


HACCP
Hygiëne is tijdens de productie een belangrijk aandachtspunt, evenals de controle op grondstoffen en het logistieke proces. Om dit te bewerkstelligen hanteren wij het HACCP-systeem. Met het HACCP-systeem zijn de risico’s in kaart gebracht en beheersmaatregelen beschreven. De overheid (NVWA) controleert op de aanwezigheid van een HACCP-systeem en de naleving hiervan.    

IFS en BRCGS  
Hellema is in het bezit van het BRCGS en IFS-certificaat op het hoogste niveau middels onaangekondigde audits. De British Retail Consortium Global Standard (BRCGS) is een inspectieprotocol gebruikt door Britse retailers en omvat eisen waaraan leveranciers moeten voldoen. De International Food Standard (IFS), is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die werd opgesteld door de Duitse brancheorganisatie van distributeurs van voedingsmiddelen.  

De Franse retail-branche organisatie heeft zich aangesloten bij de IFS-norm. Hierdoor en het feit dat de IFS-norm werd ontwikkeld op basis van de BRCGS-standaard, heeft ertoe geleid dat de norm ook wel de Duits-Franse tegenhanger van BRCGS Food wordt genoemd. Deze worden wereldwijd beschouwd als de standaarden voor de internationale voedingsindustrie.  

Inkoop keurmerken 


Duurzame palmolie (RSPO)  
Wij kopen duurzame palmolie (RSPO) in. Door RSPO zijn er internationale afspraken om te streven naar een productie van palmolie die uiteindelijk in haar geheel duurzaam is.  

Rainforest Alliance  
Vrijwel alle door Hellema gebruikte chocolade en hazelnoten zijn Rainforest Alliance-gecertificeerd. Hiermee steunen wij de productie van duurzame cacao. 


Verantwoord karton (FSC)  
Hellema gebruikt FSC-gecertificeerd karton. Het Forest Stewardship Council (FSC) is een organisatie dat zich inzet voor het behoud van bossen en verantwoordelijk bosbeheer. Het karton dat wij gebruiken draagt bij aan de bescherming van bossen.  


Fairtrade  
De chocolade die wij voor onze koekjes gebruiken, is in veel gevallen voorzien van het Fair Trade-keurmerk. Dit houdt in dat de boeren een eerlijke prijs voor deze grondstoffen krijgen, waarmee de kosten voor een duurzame productie gedekt worden.   

Nieuws & Media

Maar liefst 17 jubilarissen 40 jaar in dienst bij Hellema

In Hallum is er reden voor een feestje!…

Ontmoet Rinco, pientere productieplanner

Rinco Swart (30), houdt van puzzelen. En dat…

Ontmoet Hendrik Ernst, gepassioneerd elektromonteur

Storing? Dan is elektromonteur Hendrik Ernst Olivier (35) nooit…

Lees meer nieuws
Meer weten?