Storing? Dan is elektromonteur Hendrik Ernst Olivier (35) nooit ver weg. En dat vindt hij helemaal niet erg. Hij heeft namelijk van zijn hobby echt zijn werk kunnen maken. “Ik heb een groot huis met een grote tuin, dus ik vermaak mij er ook thuis altijd wel mee. Vorige week heb ik bijvoorbeeld nog zonnepanelen aangesloten en de meterkast uitgebreid,” vertelt hij lachend.

Zoekt altijd snel de beste oplossing

Als elektromonteur bij Hellema is Hendrik Ernst samen met zijn collega’s medeverantwoordelijk voor het draaiende houden van de lijnen. “Als er iets aan de hand is, dan slaat de motor thermisch uit. Dat is voor de veiligheid, maar dan ligt de hele productie van een lijn wel tijdelijk stil.” Zaak voor Hendrik Ernst en zijn collega’s om dit zo snel mogelijk op te lossen. “Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er iets niet opengaat wat dat wel had moeten doen. Wij kijken dan wat er misgaat en lossen dit zo snel en zo goed mogelijk op.” 

Met name als verschillende lijnen wisselen is Hendrik Ernst extra alert. “Onze machines kunnen heel wat koeken maken, maar de ene moet naar de ene verpakking en de ander naar de andere verpakking,” licht Hendrik Ernst toe. ”Als daarin wordt gewisseld, is de kans op storingen groter. “Daar ben ik dan ook altijd extra alert op en dan houd ik het proces extra in de gaten.” 

Houdt wel van wat afwisseling 

Een storing komt eigenlijk altijd onverwacht. “Als ik mijn werktelefoon aandoe, gaat hij vaak direct over,” vertelt Hendrik Ernst als we hem vragen naar zijn dag. Hij weet dan ook nooit wat hem te wachten staat. “Vanmorgen begon ik bijvoorbeeld om half zes en nog voor ik goed en wel de deur binnenstap, belt een collega. Kortsluiting in een sensor. Ik kan nog zo goed bedenken wat ik wil doen op een dag, maar het loopt altijd anders. Dat maakt het werk ook echt heel leuk.” 

Een ander mooi voorbeeld. “Twee maanden geleden had ik een late dienst en een bespreking. Op het moment dat ik de bespreking uitkom en de bakkerij binnenloop, staan vijf mensen mij op te wachten.” Hij vertelt met enthousiasme in zijn stem: “Ik dacht; dit gebeurt mij nooit!”. En hij heeft gelijk. Dit gebeurt hem ook nooit. Er was een belangrijke machine voor een groot deel uitgevallen. “Daar mag ik mij dan op richten. We kregen het niet gelijk opgelost en daarom werd er een spoedvergadering ingelast. In het ergste geval moesten we de hele machine ombouwen. Gelukkig bedacht ik net daarvoor nog een laatste oplossing en loopt de machine inmiddels weer als een zonnetje!”

Het doet er echt toe

Dat schakelen is een mooie afwisseling die het werk biedt. “We hebben een relatief kleine technische dienst. Het oplossen van het probleem, in mijn geval storingen, vind ik het allerleukst. De productie is het allerbelangrijkste bij Hellema en dat vind ik ook wel uitdagend in mijn werk. Het doet er echt toe. Als de machine blijft draaien, kan de productie doorgaan. Desnoods met een tijdelijke oplossing die we later definitief repareren,” aldus Hendrik Ernst.  

Hij zit boordevol kennis, die hij graag uitbreidt. Daar krijgt hij bij Hellema ook volop de kans voor. “Ik ben bijvoorbeeld op cursus geweest om mij te verdiepen in nieuwe robots, heb een complete opleiding voor installatietechniek gevolgd en meerdere cursussen voor besturingstechniek, denk zoal aan PLC besturingen als Servomotor besturing. Als je zelf wilt, dan is hier veel mogelijk.” Wil jij jezelf ook blijven ontwikkelen? 

Nieuws & Media

Maar liefst 17 jubilarissen 40 jaar in dienst bij Hellema

In Hallum is er reden voor een feestje!…

Ontmoet Rinco, pientere productieplanner

Rinco Swart (30), houdt van puzzelen. En dat…

Ontmoet Hendrik Ernst, gepassioneerd elektromonteur

Storing? Dan is elektromonteur Hendrik Ernst Olivier (35) nooit…

Lees meer nieuws
Onze beloften
Duurzaam Van groene energie tot verpakking
One-stop shop Al je wensen uit één bakkerij
Natuurlijk Altijd de beste ingrediënten
Behoud van kwaliteit Ieder koekje doet ertoe
Veiligheid Check, check, dubbel check
Nederlands Van Hollandse bodem