Bij Hellema geloven we dat duurzaam en lekker hand in hand gaan. Met de ruim 2000 zonnepanelen die onze koekjes nog smaakvoller én milieuvriendelijker maken, zit duurzaamheid inmiddels goed ingebakken in ons productieproces. En dat is nog maar het begin! Natuurlijke ingrediënten, eco-verpakkingen: wij gaan voor groen op alle fronten. Lees verder en ontdek hoe we blijven bakken met liefde voor de planeet

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Voor nu én de toekomst. Dat merken we ook bij Hellema en daarom zijn we altijd in beweging op het gebied van het verduurzamen van grondstoffen, transport én verpakkingen.

Duurzame grondstoffen

Bij Hellema vinden we het belangrijk om onze productie te blijven verduurzamen en ook de vraag naar duurzame grondstoffen neemt toe.

Palmolie wordt over de hele wereld veel gebruikt. Voor onze producten maken we gebruik van palmolie met het RSPO certificaat. De ‘Roundtable on Sustainable Palm Oil’ (RSPO) zet zich in voor het transformeren van markten, met duurzame palmolie als norm, als ultieme doel.

The rainforest alliance is een keurmerk, gebruikt voor verschillende grondstoffen zoals de door Hellema gebruikte chocolade en hazelnoten. De rainforest alliance zet zich in voor de bescherming van het regenwoud en een betere toekomst voor mens en natuur.

Duurzame verpakkingen

Bij Hellema maken we zoveel mogelijk gebruik van kartonnen verpakkingen. Daarbij gebruiken we karton met het FSC certificaat om onze impact op ontbossing zo klein mogelijk te houden. We werken ook met een kartonnen ‘tray’ voor het verpakken van onze koekjes zelf.

Bij het verduurzamen van verpakkingen, speelt het reduceren van plastic een grote rol. Om het aantal plastic wikkels te verminderen, hebben we bij Hellema ook een unieke papieren wikkel ontwikkeld. Hier zijn we als Hellema heel trots op, omdat we met de ontwikkeling van deze buitenwikkel in Nederland uniek zijn.

Duurzame energie

Hellema maakt ook haar fabriek steeds groener. Zo plaatsten we 740 zonnepanelen op het dak van de fabriek in Hallum. Op deze manier besparen we ruim 121.000 kilo CO2 per jaar. Dit scheelt jaarlijks het werk van 60 bomen. Bovendien wekken we per jaar energie op voor zo’n 68 huishoudens.


Zelf meer duurzaamheid in de schappen? Onze experts helpen je graag verder.

Nieuws & Media

Ontmoet Rinco, pientere productieplanner

Rinco Swart (30), houdt van puzzelen. En dat…

Ontmoet Hendrik Ernst, gepassioneerd elektromonteur

Storing? Dan is elektromonteur Hendrik Ernst Olivier (35) nooit…

Ontmoet Ludo, enthousiaste inkoper verpakkingen

Ludo de Vries (35) begon ooit bij Hellema…

Ontmoet Rianne en Petra, de dames van lijn 5

Beter een goede collega dan een verre vriend,…

Lees meer nieuws