Hoe gaat Hellema om met sponsoraanvragen? 

Regelmatig krijgen wij diverse sponsoraanvragen voor gratis producten of een financiële bijdrage. Hellema heeft hierin de weloverwogen keuze gemaakt om ons te beperken tot het sponsoren van lokale initiatieven en het steunen van de voedselbank. Helaas kunnen wij niet voldoen aan individuele en op zichzelf staande initiatieven. 

Is het mogelijk om de Hellemafabriek te bezoeken? 

Om een optimale kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen, is het helaas niet mogelijk om rondleidingen in onze fabriek te organiseren. Hygiëne en voedselveiligheid in onze fabriek is van zeer groot belang. Door het frequent toelaten van bezoekers aan onze fabriek kan dit in het geding komen. 

Waar kan ik de allergenen terugvinden op de verpakking? 

Op alle merken van Hellema staat achter op de verpakking vermeld welke allergenen en eventuele sporen het product bevat.  

Wat zijn E-nummers en waarom zitten deze in Hellema producten? 

Een E-nummer is een kwaliteitskenmerk dat toegekend is door de Europese commissie aan bepaalde hulpstoffen die nodig zijn voor de productie van bijvoorbeeld Hellema-koekjes. E-nummers worden toegekend aan verschillende stoffen. Zo hebben enkele vitamines een E-nummer, maar ook de kleurstoffen uit bieten, worteltjes en stoffen als bijenwas en lecithine hebben een E-nummer. De kleurstoffen die bij het maken van Hellema koekjes worden gebruikt hebben een natuurlijke oorsprong.     

Zijn de producten van Hellema ook geschikt voor vegetariërs en veganisten? 

Alle producten van Hellema zijn geschikt voor vegetariërs. Helaas zijn onze producten niet geschikt voor veganisten, vanwege het gebruik van melk(producten) en ei.  

Waar kan ik de Hellema speculaas in blik kopen? 

Onze traditionele Hellema Speculaas in blik kunt u kopen bij Albert Heijn*, Kruidvat* en in de diverse souvenirwinkels waaronder op Schiphol en de Zaanse schans. 

*Onder voorbehoud van distributie, dit kunnen wij helaas niet per winkel controleren. 

Waar kan ik terecht voor grotere bestellingen speculaas in blik? 

Mocht je voor relaties, kerstpakketten of andere doeleinden meer Speculaas-blikken willen bestellen, dan verwijzen wij je graag door naar de firma Krijt Moester. Telefoonnummer: +31 75 628 11 19, Webshop: www.krijtmoester.nl 

Waar kan ik meer vinden over de historie van Hellema? 

Wil je meer weten over de historie van Hellema van dorpsbakker tot hypermoderne internationale bakkerij, dan kun je deze pagina lezen. 

Hoe kan ik contact opnemen met Hellema? 

Voor vragen verwijzen wij je graag door naar ons contactformulier zodat wij ervoor kunnen zorgen dat je vraag bij de juiste persoon terecht komt. 

Nieuws & Media

Maar liefst 17 jubilarissen 40 jaar in dienst bij Hellema

In Hallum is er reden voor een feestje!…

Ontmoet Rinco, pientere productieplanner

Rinco Swart (30), houdt van puzzelen. En dat…

Ontmoet Hendrik Ernst, gepassioneerd elektromonteur

Storing? Dan is elektromonteur Hendrik Ernst Olivier (35) nooit…

Lees meer nieuws
Meer weten over Hellema?