Marijke Wobbes- van der West (25) begon als stagiaire en is nu onze veelzijdige Commercieel Medewerker Verkoop voor de BeNeLux! Marijke is heel blij met het werk dat ze doet en vertelt er graag over aan anderen. Zo liep ze laatst met haar nichtje door de supermarkt. Die wist dat Marijke bij ons werkt en vroeg: “Maken jullie ook zulke koekjes?” Volmondig antwoordde Marijke: “Ja!” Haar nichtje: “Echt?!” “Jazeker! En deze, deze en deze ook!”

Marijke aan het werk

Als Commercieel Medewerker Verkoop is Marijke niet alléén met koekjes bezig. Haar functie is tweeledig: “Aan de ene kant ondersteun ik bij het uitvoeren van de administratieve taken voor de binnendienst, zoals het verwerken van de orders en facturering en het onderhouden van contact met klanten over leveringen. Aan de andere kant zorg ik, in samenwerking met de productmanagers, voor de verpakkingen van nieuwe producten in de BeNeLux.”

Deze taken verdeelt ze over haar werkweek. “Op maandag en dinsdag werk ik aan projecten en het verwerken data. Op donderdag en vrijdag buig ik me over de orders en de facturen. Mijn collega’s doen juist op maandag, dinsdag en woensdag de orders. Daardoor is er een goede afwisseling voor en tussen ons.”

Geen dag is hetzelfde

Een variërende werkweek dus, met mooie wisselende projecten. Een project waar Marijke met veel plezier op terugkijkt is het project waar Hellema een heel aantal verpakkingen moest aanpassen om te standaardiseren. De verpakkingen zijn voor het grootste gedeelte ook kleiner geworden, om zo minder karton te gebruiken. “Hier heb ik, samen met mijn collega’s, een mooie bijdrage aan kunnen leveren. Ook om de overgang van de oude naar de nieuwe verpakkingen goed te laten verlopen. De nieuwe verpakkingen zijn inmiddels in omloop en we kijken terug op een geslaagd project.”

Dat is niet het enige waar zij met veel plezier op terugkijkt. “Tijdens mijn stage heb ik meegeholpen op de zoetwarenbeurs ISM in Keulen. Tijdens de beursdagen was ik gastvrouw. Daarnaast hield ik mij bezig met de inrichting van de stand. Ik richtte het productschap in met het complete assortiment van Hellema. Dat was ontzettend gaaf!”

Ruimte voor persoonlijke groei

Door die afwisseling vindt Marijke het werken voor Hellema ontzettend leuk. Ze denkt er dan ook nog niet aan om iets anders te gaan doen. “Nee, ik vind het echt fijn om hier te werken. Er zijn op kantoor korte lijntjes, ook al groeien we als organisatie enorm. Je voelt dat we een familiebedrijf zijn,” aldus Marijke.

Die persoonlijke benadering vindt ze ook fijn bij haar directe collega’s. “Ik moet bijvoorbeeld nog afstuderen en daar denkt mijn leidinggevende goed in mee. Van: hoe gaan we het tot een goed einde brengen? Dat is heel erg fijn en ik voel me daardoor ook gezien.”

Tot slot: we zouden Hellema niet zijn als we het niet even over onze koekjes zouden hebben. Marijke heeft één grote favoriet: “De Viennese! Dat is een dubbel, langwerpig roomboterkoekje. Ze lijken op zandbiscuits met een dikke laag chocolade ertussen. Ik eet thuis eigenlijk nooit koekjes, maar op kantoor vind ik deze echt héérlijk.”

Is het voor jou ook tijd voor groei?

Solliciteer dan op één van de openstaande vacatures.

Nieuws & Media

Maar liefst 17 jubilarissen 40 jaar in dienst bij Hellema

In Hallum is er reden voor een feestje!…

Ontmoet Rinco, pientere productieplanner

Rinco Swart (30), houdt van puzzelen. En dat…

Ontmoet Hendrik Ernst, gepassioneerd elektromonteur

Storing? Dan is elektromonteur Hendrik Ernst Olivier (35) nooit…

Lees meer nieuws
Onze beloften
Duurzaam Van groene energie tot verpakking
One-stop shop Al je wensen uit één bakkerij
Natuurlijk Altijd de beste ingrediënten
Behoud van kwaliteit Ieder koekje doet ertoe
Veiligheid Check, check, dubbel check
Nederlands Van Hollandse bodem