Ludo de Vries (35) begon ooit bij Hellema in ploegendienst, maar wilde na 10 jaar toch eens wat anders. Hij had toen niet kunnen bedenken, dat hij 5 jaar later alweer terug zou zijn! Wat maakte dat hij wegging, maar misschien nog wel belangrijker; wat liet hem terugkomen? We nemen je mee in het bijzondere verhaal van deze inkoper verpakkingen!

Hoe het allemaal begon

Na zijn afgebroken studie Bank & Verzekeringswezen op de Friese Poort ging Ludo aan de slag bij Hellema. Hij begon in ploegendienst als Operator en wilde na tien jaar meer tijd met zijn familie doorbrengen. ‘S avonds gezamenlijk aan tafel zitten was wenselijk. Daarom ging hij aan de slag bij een productiebedrijf van eierdozen als QA/QC medewerker in dagdienst.

Toch begon het na een paar jaar weer te kriebelen, dus zagen we hem bij Hellema snel weer terug. “Ik kwam erachter dat ik toch graag weer dichter bij huis wilde gaan werken en gelukkig had ik toen de kans om terug te komen als inkoper verpakking,” vertelt Ludo met een grote glimlach. Een rol die hem past als een jas, of een perfecte verpakking. 

Hij houdt namelijk van het snelle schakelen en het bedenken van oplossingen. Dit komt in zijn werk als inkoper verpakkingen goed terug. Zo zoekt hij het ene moment nieuwe maten van verpakkingen uit en laat hij op het andere moment een nieuwe productie samen met collega’s op rolletjes lopen. “Zo werden er vorige week kandijkoeken geproduceerd in Hallum. Die productie heeft uitermate goed gedraaid. De koeken waren mooi op gewicht en zowel de vormerij als de verpakkingen liepen allemaal in één keer goed. Dat is dan echt een beloning richting alle afdelingen die hebben meegeholpen. Daar word ik heel erg enthousiast van.”  

Altijd wat te wensen 

Alle wensen voor nieuwe verpakkingen komen bij Ludo en zijn collega binnen. “We zoeken dan altijd uit wat mogelijk is,” legt hij uit. Daarbij gaat hij graag een stapje verder. “We kijken met de verschillende afdelingen wat mogelijk is en denken in oplossingen.” Lukt het dan altijd? “Nee, soms is iets niet haalbaar en dan moeten we ook eerlijk zijn en zeggen; dit is helaas niet mogelijk maar dan komen we natuurlijk altijd met een alternatief.” 

Een mooie puzzel in een dynamische omgeving. Eentje die voor Ludo ook nog eens dicht bij huis ligt. Ludo woont zelf in Hallum op ongeveer 3 minuten fietsen van de bakkerij. “Ik kan fietsend naar het werk. Waar de kinderen rechtdoor naar school gaan, sla ik dan linksaf”, licht hij toe. Een heel verschil met de tijd waarin hij nog met de auto naar het werk ging. “Dat is echt een grote verandering. In drie minuten ben ik thuis. Dan los ik de oppasser af en breng ik meer tijd door met onze kinderen. En het komt nu extra goed uit, want we hebben sinds kort een pup in huis. Die vraagt ook voldoende tijd en aandacht!”

Nieuws & Media

Maar liefst 17 jubilarissen 40 jaar in dienst bij Hellema

In Hallum is er reden voor een feestje!…

Ontmoet Rinco, pientere productieplanner

Rinco Swart (30), houdt van puzzelen. En dat…

Ontmoet Hendrik Ernst, gepassioneerd elektromonteur

Storing? Dan is elektromonteur Hendrik Ernst Olivier (35) nooit…

Lees meer nieuws
Onze beloften
Duurzaam Van groene energie tot verpakking
One-stop shop Al je wensen uit één bakkerij
Natuurlijk Altijd de beste ingrediënten
Behoud van kwaliteit Ieder koekje doet ertoe
Veiligheid Check, check, dubbel check
Nederlands Van Hollandse bodem