Trotse medewerkers. Dat is waar wij bij Hellema van houden. Dick Wobbes (30), Afdelingsleider Bakkerij, is zo’n trotse medewerker. ”Ik vind het het allerleukst om met verschillende karakters een team te vormen, vooral als je samen resultaten boekt. Het mooiste is dat we hier een heel afwisselend personeelsbestand hebben. Nederlandse studenten, Oekraïners die net zijn begonnen, oud-gedienden, heel divers!

Dick op de werkvloer

Je zult Dick niet gauw zien managen vanaf een afstandje. Hij is liever op de werkvloer. Dat hij zelf graag de handen uit de mouwen steekt, komt door de jarenlange ervaring die Dick als bakker opdeed. Tussen zijn 16e en 20e was hij banketbakker. Via een collega in die bakkerij kwam hij bij Hellema terecht. “Ik begon toen als menger bij Hellema. Dat heb ik acht jaar gedaan. Ik kreeg uiteindelijk de kans om door te groeien naar teamleider en vervolgens ben ik Afdelingsleider Bakkerij geworden. Hier ben ik verantwoordelijk voor drie productielijnen. Ik overzie wat er binnenkomt en bij gebreken ben ik het aanspreekpunt.”  

Als afdelingsleider is Dick veel met plannen bezig. “Het is heel belangrijk dat je de werkdag begint met het juist instrueren van de planning en de verwachtingen richting medewerkers. Ik doe in de ochtend een rondje om te zien of alles er goed uitziet, dat noem je clearance. Ik zorg er ook voor dat de walsen van de machines goed zijn afgesteld. Je komt elke dag iets nieuws tegen. Leuke dingen, maar ook onaangename verrassingen.”

Dick is trots op zijn team!  

Dick weet heel goed dat hij dit allemaal niet alleen doet. Hij is heel erg trots op zijn team. “Vooral als nieuwere mensen wat moeite hebben met opstarten, dan zijn er soms ervaren medewerkers die vanuit zichzelf extra begeleiding geven. Dat vind ik mooi om te zien.” Daarvoor moet de onderlinge communicatie wel heel helder zijn, vindt Dick. “Ik ben recht door zee en ik draai er niet omheen. Het is voor mij ook erg belangrijk dat mensen eerlijk zijn naar mij. Als wij iets last-minute omgooien in productie, dan mag iemand best zeggen dat hij of zij daar behoorlijk van baalt. Die openheid brengt ons alleen maar verder en ik snap dat heel goed.” 

Gelukkig hoeft het op Dick zijn afdeling niet áltijd serieus te zijn. Humor hoort er ook bij vindt hij: “Als leidinggevende heb je bij Hellema soms privileges zoals bijvoorbeeld een fiets, om makkelijk van A naar B te komen binnen de bakkerij. Daar steken collega’s weleens de draak mee. Zo had ik een keer tiewraps om mijn spaken, dat was echt mooi.” 

Dick als hij thuis is 

Als hij na een werkdag weer thuiskomt, ploft Dick niet op de bank. Hij trekt meteen zijn sportschoenen aan om te gaan hardlopen en gaat daarna vaak door naar de sportschool. “Dat heb ik echt nodig, dat maakt mijn hoofd goed leeg”. En als hij niet sportief bezig is? Dan is hij in zijn groentetuin te vinden, iets dat zijn opa vroeger ook altijd deed. “Je pacht een stukje grond en hierop probeer je zoveel mogelijk te verbouwen. Dat is heel erg dankbaar werk. Dat je aan de keukentafel zit en je kijkt naar een stukje van je eigen moeite. Heerlijk vind ik dat.” Of hij naast al die groente ook weleens een koekje eet? “Jazeker, de Sydney-karamel gaat er áltijd in!”

Ook als trotse teamleider aan de slag?

Dat komt goed uit, want we hebben momenteel ruimte voor een aantal fulltime teamleiders! Zie jij jezelf ook in onze bakkerij? Bekijk dan de vacature en solliciteer direct.

Nieuws & Media

Ontmoet Rinco, pientere productieplanner

Rinco Swart (30), houdt van puzzelen. En dat…

Ontmoet Hendrik Ernst, gepassioneerd elektromonteur

Storing? Dan is elektromonteur Hendrik Ernst Olivier (35) nooit…

Ontmoet Ludo, enthousiaste inkoper verpakkingen

Ludo de Vries (35) begon ooit bij Hellema…

Ontmoet Rianne en Petra, de dames van lijn 5

Beter een goede collega dan een verre vriend,…

Lees meer nieuws
Onze beloften
Duurzaam Van groene energie tot verpakking
One-stop shop Al je wensen uit één bakkerij
Natuurlijk Altijd de beste ingrediënten
Behoud van kwaliteit Ieder koekje doet ertoe
Veiligheid Check, check, dubbel check
Nederlands Van Hollandse bodem